Lasersnijden metaal

Lasersnijden is een effectief productieproces dat wordt gebruikt in veel verschillende industrieën. Het biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele snijmethoden, zoals een hogere nauwkeurigheid, een schonere snit en een langere levensduur van de gereedschappen. In dit blogartikel zullen we ingaan op wat lasersnijden precies is, welke materialen ermee bewerkt kunnen worden en wat de voordelen ervan zijn.

 

Lasersnijden van metaal

Lasersnijden is een techniek waarbij een laserstraal wordt gebruikt om materialen te snijden of te graveren. De laserstraal is zeer intens en kan gemakkelijk door verschillende materialen heen snijden, zoals metaal, kunststof, hout en zelfs glas. Het snijproces wordt computergestuurd, wat betekent dat de laserstraal precies volgens het ontwerp kan snijden of graveren.

Er zijn twee belangrijke soorten lasers die gebruikt worden voor het snijden van materialen: CO2-lasers en fiber lasers. CO2-lasers maken gebruik van een laserstraal op basis van koolstofdioxide en worden vooral gebruikt voor het snijden van dikkere materialen, zoals metaal en kunststof. Fiber lasers, daarentegen, maken gebruik van een glasvezel om de laserstraal te genereren en zijn beter geschikt voor het snijden van dunne materialen, zoals folies en metalen plaatje

 

De voordelen van lasersnijden

Er zijn veel voordelen aan lasersnijden ten opzichte van traditionele snijmethoden. Zo is het proces nauwkeuriger, wat betekent dat er minder afvalproduct is en de productiekosten lager zijn. Ook is het snijproces veel schoner, omdat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van snijvloeistoffen of andere chemicaliën. Bovendien hebben gereedschappen die gebruikt worden voor lasersnijden een langere levensduur, omdat ze minder slijtage ondergaan.

Lasersnijden wordt veel gebruikt in de metaalindustrie, de kunststofindustrie en de houtindustrie. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om lasersnijden te gebruiken bij het maken van onderdelen voor machines, het snijden van folies en plaatmateriaal en het graveren van houten producten. Het is een veelzijdige techniek die in veel verschillende industrieën kan worden toegepast.

 

Neem contact op

Bij Plaatwerk Fabriek kunt u terecht voor allerlei soorten plaatwerk. Dit halffabricaat heeft oneindig veel toepassingen. Of het nu gaat om een blikje cola of een auto, alles begint bij plaatwerk. Wij kunnen het metaal voor u lasersnijden tot het perfecte eindresultaat. Bovendien is het materiaal eeuwig te recyclen waardoor wij ons steentje bijdragen voor de volgende generatie. Wilt u meer informatie over het lasersnijden van metaal en de mogelijkheden die wij bieden? Neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon of het contactformulier.

Contactgegevens

Contact opnemen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Plaatwerk Fabriek? Neem contact met ons op voor een offerte op maat of meer informatie.