Lasersnijden staal

Lasersnijden is een veelgebruikte techniek in de metaalindustrie. Bij lasersnijden wordt gebruik gemaakt van een laserstraal om metaal te snijden, waardoor het materiaal zeer nauwkeurig en snel gesneden kan worden. Bij Plaatwerk Fabriek maken ze ook gebruik van lasersnijden om staal op maat te maken. In dit artikel bespreken we de voordelen van lasersnijden bij Plaatwerk Fabriek en de mogelijkheden die het biedt voor het snijden van staal.

 

Wat is Lasersnijden?

Lasersnijden is een techniek waarbij een laserstraal gebruikt wordt om materialen te snijden. De laserstraal wordt op hoge snelheid op het materiaal gericht en smelt het materiaal op de plek waar de laserstraal de plaat raakt. Hierdoor kan het materiaal zeer nauwkeurig worden gesneden. Lasersnijden wordt veel toegepast in de metaalindustrie voor het snijden van onder andere staal, roestvrij staal, aluminium en koper.

 

Voordelen van Lasersnijden bij Plaatwerk Fabriek

Plaatwerk Fabriek maakt gebruik van de nieuwste lasertechnologieën om staal op maat te snijden. Hierdoor biedt lasersnijden bij Plaatwerk Fabriek verschillende voordelen:

1. Hoge precisie

Lasersnijden biedt hoge precisie. Dit komt doordat het materiaal zeer nauwkeurig wordt gesmolten door de laserstraal, waardoor er minimale vervorming optreedt tijdens het snijden. Dit zorgt ervoor dat de gesneden delen zeer nauwkeurig zijn en weinig nabewerking nodig hebben.

2. Hoge snelheid

Lasersnijden is een zeer snelle manier om staal op maat te snijden. Dit komt doordat de laserstraal op hoge snelheid het materiaal smelt, waardoor er snel door het materiaal gesneden kan worden. Dit zorgt ervoor dat er meer productie kan worden gedraaid in minder tijd.

3. Flexibiliteit in ontwerpen

Met lasersnijden kunnen zeer complexe ontwerpen worden gerealiseerd. De laserstraal kan zeer nauwkeurig door het materiaal snijden, waardoor het mogelijk is om ingewikkelde vormen te snijden. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden om unieke ontwerpen te realiseren.

4. Hoge Efficiëntie

Doordat lasersnijden een zeer efficiënte manier van snijden is, kan er veel materiaal worden bespaard. Dit komt doordat er weinig afval is tijdens het snijproces. Dit zorgt ervoor dat er kosten worden bespaard op materiaal.

 

Mogelijkheden van Lasersnijden bij Plaatwerk Fabriek

Bij Plaatwerk Fabriek maken we gebruik van de nieuwste lasertechnologieën om staal op maat te snijden. Hierdoor zijn er veel verschillende mogelijkheden.

1. Diverse diktes

Bij Plaatwerk Fabriek kan staal in verschillende diktes worden gesneden. Lasersnijden biedt de mogelijkheid om platen tot wel 25 mm dik te snijden. Hierdoor is het mogelijk om materialen van verschillende diktes te snijden en dus ook verschillende projecten uit te voeren.

2. Verschillende materialen

Lasersnijden biedt de mogelijkheid om verschillende soorten metalen te snijden, waaronder staal, roestvrij staal, aluminium en koper. Hierdoor kunnen verschillende projecten worden uitgevoerd met diverse materialen.

3. Personalisatie

Doordat lasersnijden zeer precies is, biedt het de mogelijkheid om personalisatie aan te brengen op het materiaal. Bij Plaatwerk Fabriek is het mogelijk om bijvoorbeeld logo’s, namen of andere vormen uit staal te snijden.

 

Toepassingen van Lasersnijden bij Plaatwerk Fabriek

De mogelijkheden van lasersnijden bij Plaatwerk Fabriek zijn eindeloos. Hieronder staan een aantal voorbeelden van projecten waarbij lasersnijden is toegepast:

1. Architectuur

Bij de bouw van gebouwen wordt vaak gebruik gemaakt van staal. Met lasersnijden kunnen zeer precieze en complexe vormen uit staal worden gesneden. Dit biedt de mogelijkheid om unieke ontwerpen te realiseren die anders niet mogelijk zouden zijn.

2. Meubels

Stalen meubels zijn populair en kunnen op maat worden gemaakt met lasersnijden. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld tafels, stoelen en kasten worden gemaakt met zeer precieze en ingewikkelde ontwerpen.

3. Kunst

Doordat lasersnijden zeer nauwkeurig is, biedt het de mogelijkheid om kunstwerken te maken uit staal. Bijvoorbeeld sculpturen, schilderijen of andere kunstwerken.

4. Industrie

In de industrie wordt vaak gebruik gemaakt van staal voor machines, gereedschap en onderdelen. Met lasersnijden kunnen deze onderdelen op maat worden gemaakt met zeer hoge precisie en snelheid.

 

Mogen wij u helpen?

Lasersnijden biedt bij Plaatwerk Fabriek verschillende voordelen en mogelijkheden voor het op maat snijden van staal. Het is een snelle, nauwkeurige en flexibele techniek die diverse ontwerpen en toepassingen mogelijk maakt. Bij Plaatwerk Fabriek wordt gebruik gemaakt van de nieuwste lasertechnologieën om staal op maat te snijden voor diverse projecten. Mogen wij voor u aan de slag? Neem gerust contact op om alle mogelijkheden te bespreken.

Contactgegevens

Contact opnemen

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Plaatwerk Fabriek? Neem contact met ons op voor een offerte op maat of meer informatie.